понеделник, 22 септември 2014 г.

Щрудел с ябълки !

Щруделчето е с готови кори ! Невероятна вкусотия е !!! Тази година има ябълки ,не са кой знае какво ,ама бива ! Та да ви кажа как го направих ! Абе аз бях изкарала една настъргана тиква от фризера и реших да отделя 2 кори да направя щрудел !
 Както разбрахте моят е от 2 кори ,но не правете тази грешка ,нужни са поне 3 ,но 4 ще са по-добре ! Ето продуктите:
1-2 пакета кори за баница-еее зависи от количеството.
1 - 2 ч.ч. кристална захар
2-3 с.л. канела- ако някой не харесва да я пропусне
около половин ч.ч. галета-но не е задължителна,или грис
2-3 с.л. масло,маргарин, 3-4 с.л.олио
И разбира се ябълки - за едно руло са достатъчни 2-3 средни обелени и изчистени ,а после настъргани ябълки.
И орехи- без тях на нас не ни харесва нито тиквеник ,та да не говорим и за щрудела !
Едно отклонение ще направя. Когато публикувах баничките със сирене в една група ( не помня коя) имаше един коментар да ползвам масло вместо маргарин. Моето мнение е ,че както в маргарина така и в маслото та дори и в олиото слагат палмова мазнина !!!
Само ,че в маслото слагат втвърдители и аромати ! А се слага дори и в олиото установих веднаж като пържих тиквички без брашно и накрая олиото като изстина придоби кремообразен вид !!!









Това е едно колажче как съм направила щрудела. Отново тук ще спомена ,че трябва да се сложат 3-4 кори ,като всяка една се маже и върху последната се слага плънка.
Плънката съдържа :
настъргани ябълки
смлени орехи
кристална захар и канела
След като навих на руло като първо прехвърлих страничните краища и почнах да навивам,направих малки цепнатинки върху рулата и намазах с маааалко мазнинка . Пекох до готовност и изчаках хубаво да изстине и едва тогава поръсих с пудра захар ,в която сложих около 1 каф.л. канела !
Хммм ,ако не бяхме излезли веднага по работа едва ли щяхме да чакаме да изстине ! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар